Wij zijn klaar voor de Wvggz!

Veilig e-mailen met Microsoft 365 via Bastion 365. Wij zijn klaar voor de Wvggz!

De wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) is op 1 januari 2020 in werking getreden. Dit betekent dat organisaties die vertrouwelijke (patiënten)informatie delen dit veilig moeten doen volgens de wettelijke kaders.
Veilig samenwerken binnen de Wvggz-keten waar vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld vraagt om grote zorgvuldigheid en een betrouwbaar communicatienetwerk.

Voor het beveiligd mailen is het belangrijk van we interoperabel kunnen samenwerken met de verschillende e-mailsystemen. Daarmee verzendt en ontvangt eenieder veilige mails vanuit hun eigen omgeving en zij zijn niet meer afhankelijk van de producten van een wederpartij. Alleen als een ontvanger geen beveiligde mail kan ontvangen dan geldt de twee-factor authenticatie, hierbij wordt de ontvanger naar een beveiligde server geleid om het bericht met een persoonlijke toegangscode op te halen. Interoperabiliteit is onderdeel van de nieuwe Nederlandse Technische Afspraak (NTA 7516) en is vanaf 20 mei 2020 van kracht gegaan.

Met Bastion 365 voldoet u aan de NTA 7516 voor veilig mailen in de zorg

Bastion 365 is NTA 7516 gecertificeerd en voldoet tevens aan de kwaliteitseisen ISO 27001 en eIDAS. Bastion 365 is makkelijk en zonder gedoe te integreren met uw Microsoft 365 e-mailomgeving en is zeer gemakkelijk in het gebruik. Er zijn geen plug-ins nodig, geen beheerskosten en u mailt zoals u gewend bent, maar dan wél veilig.

Lees meer of vraag een gratis demo aan.